Telefoonnummer: 085 130 15 99

Voor pijnklachten kunt u ons ook in het weekend bereiken. Ons servicenummer is 085 130 15 99

De constructie

Vroeger werd er voor gekozen het gat te laten zitten of werd een plaatje (een losse kunsttand) aangemeten. Ook werd er wel voor gekozen om middels een frameprothese (gedeeltelijk kunstgebit) of een brug (constructie tussen tanden) de ontbrekende kies of tand te vervangen.

Implantaten, een perfecte basis
Deze oplossingen zijn esthetisch echter niet zo fraai en zijn in meer of mindere mate belastend voor het overgebleven gebit. Ze verminderen daarnaast uw kauwvermogen. Tegenwoordig kunt u kiezen voor het plaatsen van een nieuwe tand of kies met een kunstwortel voor een onbezorgde toekomst en een zekere lach. Dit noemen wij een implantaat. Met deze techniek heeft u levenslang een perfecte basis voor blijvende, esthetisch fraaie tanden. 
 

Zijn implantaten bij iedereen toepasbaar?

In feite kunnen implantaten bij vrijwel iedereen worden geplaatst. Er moet wel aan enkele voorwaarden worden voldaan: 

  • Het is een voorwaarde dat u in staat bent om het tandvlees rond de implantaten goed schoon te houden.
  • Er moet genoeg kaakbot zijn om implantaten te kunnen laten vastgroeien. In de meeste gevallen kunnen we met nieuwe technieken kaakbot laten ontstaan op plaatsen waar te weinig bot aanwezig is. Dit noemen we botopbouw. Op deze manier kan tegenwoordig met succes geïmplanteerd worden waar dat vroeger niet kon. Een vooronderzoek door de implantoloog maakt duidelijk of deze behandeling noodzakelijk is.
  • Het kaakbot moet gezond zijn.
  • De bloedsomloop in het tandvlees rond de eigen resterende tanden en kiezen moet goed en gezond zijn. Als het niet gezond is, dan moet het gezond worden gemaakt door goede verzorging en enkele bezoeken aan de mondhygiëniste.

Er zijn omstandigheden waarbij de implantaten mogelijk niet goed vastgroeien in het kaakbot. Bijvoorbeeld bij mensen die roken en/of veel alcohol drinken. Ook bij mensen met suikerziekte en mensen met osteoporose (‘botontkalking’) slaagt de behandeling niet altijd. Wanneer het implantaat niet goed is vastgegroeid in het bot, kan dit niet worden gebruikt voor het plaatsen van een prothese. Er zal dan een nieuwe behandeling moeten plaatsvinden. Een implantoloog van NKOI zal beoordelen of u in aanmerking komt voor het opnieuw uitvoeren van de implantaatbehandeling.
 

Wat zijn de kosten van implantaten?

Het plaatsen van de implantaten en het maken van een prothese is een arbeidsintensief en daardoor kostbaar traject.
 

Kroon- en brugwerk

De kosten voor het plaatsen van kroon- of brugwerk worden niet gedekt door uw basisverzekering. Hiervoor dient u een aanvullende verzekering te hebben, anders dient u de kosten voor de behandeling zelf te betalen. Neemt u voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.

Adres

Esdoornlaan 4
2161 MR LISSE


Contactgegevens


Tel.  085 130 15 99
E-mail: info@nkoi.nl 

Openingstijden

Maandag tot en met donderdag zijn wij telefonisch bereikbaar van 9:00 - 12:00 en van 14:00 - 17:00 uur.

Op vrijdag zijn wij wij telefonisch bereikbaar van 9:00 - 12:00 uur.

© , NKOI | Alle rechten gereserveerd | Laatst gewijzigd augustus 2022