Telefoonnummer: 085 130 15 99

Voor pijnklachten kunt u ons ook in het weekend bereiken. Ons servicenummer is 085 130 15 99

Eventuele ongemakken

Om de wondgenezing te bevorderen, is het verstandig om het de eerste twee dagen na de ingreep wat rustiger aan te doen. Na twee weken worden de hechtingen door uw eigen tandarts of tandprotheticus verwijderd. Na de behandeling krijgt u informatie mee hoe u kunt omgaan met eventuele ongemakken en op ons telefoonnummer 030 242 60 80 kunt u ons zo nodig dag en nacht bereiken.

 

Ongemakken na de behandeling

  • Om zwellingen te voorkomen krijgt u na de behandeling van ons een ‘coldpack’ mee naar huis.
  • Thuis kunt u ook koelen met ijsklontjes in een plastic zak of door gebruik te maken van een herbruikbaar coldpack (verkrijgbaar bij de drogist).
  • Slaap de eerste twee nachten na de behandeling met een extra kussen om de zwellingen te verminderen.

  • Tegen de pijn achteraf is één pijnstiller meestal voldoende. Neemt u deze in vóór de verdoving is uitgewerkt. Mocht u pijn krijgen, dan kunt u deze goed bestrijden met de ibuprofen of paracetamol die we u hebben voorgeschreven.

  • Nabloedingen komen niet vaak voor. Een lichte nabloeding kan doorgaans worden gestopt door 30 minuten op een stevig gevouwen verbandgaasje te bijten. Ook het bijten op een theezakje met earl grey thee blijkt vaak een effectieve methode om een lichte nabloeding te stelpen

 

Werken na de ingreep

Doorgaans kunt u, met een tijdelijke aanpassing van uw voeding, de dag na de operatie weer normaal functioneren. Speelt het uiterlijk een belangrijke rol of verricht u zwaar lichamelijk werk dan dient u rekening te houden met een iets langere herstelperiode. 

 
Hygiëne en onderhoud

Nadat de implantaten geplaatst zijn en de prothese is aangemeten, is het heel belangrijk deze goed te verzorgen en uw mondhygiëne op peil te houden. Het is belangrijk het tandvlees rond de implantaten goed schoon te houden. Wij adviseren u om de dag na het implanteren voorzichtig te poetsen met een zachte tandenborstel met een kleine borstelkop en een gewone tandpasta zonder fluor. Een kindertandenborstel of elektrische tandenborstel is hiervoor heel geschikt. Dit dient u vervolgens tweemaal daags te doen. Het is raadzaam om uw mond regelmatig te laten controleren bij de mondhygiëniste. 
 

Jaarlijkse controle

Om in aanmerking te komen voor onze garantieregeling dient u na de behandeling jaarlijks gecontroleerd te worden door uw tandarts, tandprotheticus of mondhygiënist. Deze zal zo nodig ‘tandsteen’ op de implantaten verwijderen en controleren of uw algehele mondgezondheid op orde is. De eventuele mondhygiëne adviezen dienen steeds nauwgezet opgevolgd te worden. U kunt onze volledige garantieregeling en garantievoorwaarden terug vinden op deze website.

Goed poetsen en regelmatige controle van uw implantaten zijn belangrijk om uw implantaten in goede staat te houden, zodat u er (levens)lang plezier van zult hebben.

Adres

Esdoornlaan 4
2161 MR LISSE


Contactgegevens


Tel.  085 130 15 99
E-mail: info@nkoi.nl 

Openingstijden

Maandag tot en met donderdag zijn wij telefonisch bereikbaar van 9:00 - 12:00 en van 14:00 - 17:00 uur.

Op vrijdag zijn wij wij telefonisch bereikbaar van 9:00 - 12:00 uur.

© , NKOI | Alle rechten gereserveerd | Laatst gewijzigd augustus 2022